{{vm.movingstillModel.Title}}

{{vm.movingstillModel.Manchet}}

Du ser målrettet indhold for:

Alt om din studiestart

 • Dato og mødetid

 • Skema

 • Litteraturliste

Vejledning og støtte

 • Studievejledning og andre støttetilbud

  En uddannelse er krævende, og alle kan have behov for hjælp til at komme godt igennem den. Derfor har VIA en række tilbud til dig som studerende.

  Se hvilke tilbud om studievejledning og støtte, du kan gøre brug af

 • SPS (Specialpædagogisk støtte)

  Du kan søge om specialpædagogisk støtte (SPS), hvis du er ordblind, talblind eller har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. SPS skal sikre, at du kan gennemføre din videregående uddannelse på lige fod med andre studerende.

  Læs mere om SPS

 • SU (Statens uddannelsesstøtte)

IT-systemer og studiekort

 • MitVIA

  Du befinder dig lige nu på VIAs Studieportal, MitVIA. MitVIA er VIAs primære kommunikationskanal til dig som studerende.

  Det er her, du finder generelle informationer om bl.a. eksamen, studievejledning, muligheder for udlandsophold under dit studie, studieadministrative regler, it, kantinen, bibliotek, faciliteter på campus m.m.

  Det er også på MitVIA, at din uddannelse og campus skriver nyheder til alle studerende på din uddannelse og campus.

 • Itslearning

  Når det kommer til din daglige undervisning, så foregår det i Itslearning.

  Itslearning er VIAs digitale platform til undervisning. Det betyder, at al kommunikation med dine undervisere vedr. undervisningen foregår i Itslearning. Alle dine fag/semestre/moduler/forløb får et såkaldt "rum" i Itslearning, og her vil du kunne finde undervisningsplaner og -materialer, hvilke opgaver du skal aflevere, opslag fra din underviser og lign.

  Du kan downloade en Itslearning-app til din smartphone, så du også kan få adgang til udvalgte funktioner i Itslearning på din smartphone.

  Gå til Itslearning

 • Online IT-introduktion til VIAs IT-systemer

  Med et nyt studie følger nye it-systemer. Allerede nu kan du forberede dig og lære VIAs IT-systemer at kende ved at se nogle korte videoer.

  Videoerne viser dig blandt andet:

  • Hvor du kan finde dine forberedelsesmaterialer og dit skema
  • Hvor du får information om aflysning af undervisning
  • Hvor og hvordan du får beskeder fra dine undervisere og fra dit studie
  • Hvordan du logger på din VIAmail
  • Hvordan du gratis kan downloade Office-pakken (Office 365) og meget mere.

  Klik her for at tilgå introduktionskurset

 • Studiekort og VIA adgangskort

  Du kan læse om, hvordan du bestiller både studiekort og VIA adgangskort op til studiestart på siden om Studiekort og VIA adgangskort.

Campus, transport og bolig

 • Bliv klogere på din kommende campus

  Alle VIAs uddannelser er bygget op omkring en lokal campus. Læs mere om campus under Bygningsinfo og -services.

  Du har desuden altid online adgang til VIA Bibliotekerne.

 • Transport

  Ungdomskortet er en transportrabat til alle SU-berettigede studerende på videregående uddannelser og alle elever på ungdomsuddannelser. For at få et Ungdomskort, skal du først godkendes via hjemmesiden: www.ungdomskort.dk

  Det er også på denne hjemmeside du kan læse mere om reglerne og de muligheder som Ungdomskortet giver. Hvis ikke dine forhold ændrer sig (herunder praktikforløb), vil du kun skulle søge om ret til rabat én gang under hele din uddannelse. Men de fleste skal nok regne med, at den ændrer sig i løbet af uddannelsen.

  Når du er godkendt til et Ungdomskort, skal du bestille og købe dit Ungdomskort hos trafikselskaberne. Herefter vil dit Ungdomskort blive sendt til dig.

 • Bolig

  Hvis du skal finde ny bolig, så har vi samlet relevante boligkontakter for hver studieby, så det bliver nemmere for dig at finde din kommende bolig.

  Du kan finde oversigten over boligkontakter her

Kom godt i gang som ny studerende på VIA

For at klæde dig godt på til livet som studerende, tilbyder VIA et online studiestartskursus, som du med fordel kan gennemføre, inden du starter på studiet. Mange studerende oplever desuden psykiske udfordringer som fx angst og manglende tro på egne evner, hvilket betyder, at studiestarten kan være ekstra udfordrende og byde på mange tanker, følelser og oplevelser. Kan du genkende ovenstående så kan modulet StudielivPLUS være en god hjælp.

 • Studiestartskursus

  Studiestartskurset kan være en hjælp til dig som forberedelse til studielivet ved fx at sætte fokus på din overgang fra elev til studerende og på dine forventninger til dig selv på studiet. Kurset består af fire online moduler. Du kan tage ét eller flere, afhængigt af hvad der passer dig. Det er helt frivilligt. 

  Modul 1: Fra elev til studerende
  Dette modul handler om en tryg overgang til at være studerende.

  Modul 2: Studievaner
  Dette modul handler om vaner og studieteknik, og hvad der kan fungere for dig.

  Modul 3: Holdbar motivation

  Dette modul handler om, hvad der kan motivere dig, og hvordan du kan opbygge og fastholde motivationen.

  Modul 4: Samarbejde og faglige fællesskaber
  Dette modul handler om, hvad du kan gøre for at være med til at skabe et godt fællesskab.

 • StudielivPLUS

  I onlinekurset StudielivPLUS får du hjælp til at møde udfordringerne, finde dine styrker og få det bedste ud af at være studerende. Kurset består af otte online moduler. Du kan tage ét eller flere afhængigt af, hvad der passer dig. Det er helt frivilligt. 

  Gå til kursussiden.

Kontakt